Újrafelhasznált zsiradék

A kockázatok megértése. Ez a bejegyzés az újramelegített növényi olaj fogyasztás emberre gyakorolt ​​káros hatásait vizsgálja, és célja a közösségünk tudatosságának növelése. Az ismételt melegítésű étolaj […]

A kockázatok megértése.

Ez a bejegyzés az újramelegített növényi olaj fogyasztás emberre gyakorolt ​​káros hatásait vizsgálja, és célja a közösségünk tudatosságának növelése.
Az ismételt melegítésű étolaj rendszeres gyakorlat a költségmegtakarítás érdekében. Az emberek úgy vélik, hogy a növényi étolaj volt a legjobb választás, mivel funkcionális és táplálkozási előnyei vannak, mint a magas vitamin- és antioxidáns tartalma. Az újrafelhasznált növényi olaj fogyasztása azonban káros hatással lehet az emberi test sejtjeire.
Az ismételten hevített növényi olaj más káros vegyületeket vagy melléktermékeket tartalmazhat, amelyek potenciális kockázatot jelenthetnek a szervezetre. Ezek illékony vegyületek (alkohol, aldehid és keton), poláris vegyületek (monoacilglicerid, diacilglicerid és glicerin), nem poláris vegyületek (transz) -zsírsavak) és potenciális mérgező vegyület (akrilamid). Ezek a molekulák több hevítési reakciófolyamatból származnak, beleértve a hidrolízist, oxidációt (oxidatív bomlás, oxidatív hemolitikus hasítás és millard reakció), ciklizációt, izomerizációt és az olaj polimerizációját.

A szabadgyökök képződése oxidatív stresszt okozhat a szervezetben és felgyorsíthatja a lipidek lebomlását.

Ezenkívül az étolaj magas hőmérséklete megváltoztathatja az antioxidáns molekulák működését. Ráadásul az újrafelhasznált étolajból sült étel önmagában is képes megváltoztatni az élelmiszer tápanyagtartalmát; például vitaminokat (E, A, B és C) és ásványi komponenseit. Ez a tevékenység növelheti a vérnyomást, az összkoleszterin alacsony sűrűségű lipoproteint (LDL), a telített zsírsavakat, és végül érelmeszesedést, magas vérnyomást, neurodegeneratív és még rákot is okozhat.

Tehát az olajok ismételt melegítése fokozza az olaj oxidatív lebomlását, és veszélyes vegyületek, úgynevezett poliaromás szénhidrogének (PAH) keletkeznek, amelyek megzavarhatják a redox egyensúlyt és reaktív oxigénfajtákat hoznak létre. Ezek a reaktív toxikus intermedierek BRCA1 mutációkat okozhatnak, amelyek felelősek a mellrákért. A DNS-mutációk a fő oka annak, hogy a proto-onkogének onkogénekké alakulnak át, ami az expresszió megváltozásához és a sejtproliferáció fokozódásához vezet, ahol a normál sejt rosszindulatú daganatos sejtté alakul át.

Kerülje a hidrogénezett növényi olajokat és a bármilyen étolajok újrafelhasználását.

Reform+ titán serpenyőben kevesebb mennyiségben jó minőségű kezeletlen növényi olajakat, vagy állati zsírokat használhat az ételek készítéséhez. A titán serpenyőben nem hevül túl, nem ég meg a zsiradék, nincs pörzsanyag képződés, ezáltal az ételkészítés során a szervezetbe sem kerülnek rákkeltő anyagok.

Rengeteg fontos információ várja itt:
Teflon a szervezetben
Edények, fémek, egészség
Titán edények előnyök és hátrányok

Szerző: Zombori Katalin
Szenvedélyem a toxinmentes életmód és a környezetbarát döntések meghozatala, amelyek az egészségünk és a bolygónk javát szolgálják.
Célom, hogy egy kevésbé mérgező élet felé tereljem Önt a nem mérgező edényekkel és a fenntartható életmóddal kapcsolatos meglátásaimon keresztül. Csatlakozzon hozzám, és fedezze fel az egészség és az otthon kulcsfontosságú metszéspontját, ahol a döntéseink valódi változást jelentenek.

Hasonló
bejegyzések

Szolanin mérgezés

Szolanin mérgezés kockázata. A konyhai biztonság fogalma túlmutat az edények anyagának kizárólagos figyelembevételén. A felhasznált alapanyagok kémiai és fizikai tulajdonságait is ismerni kell. Jó tudni, hogy […]

Vigyázat a teflonnal

Vigyázat a PTFE/teflon serpenyővel. Az eredeti tapadásmentes termék a Teflon volt, amelyet a DuPont védjegyzett az 1960-as évek elején. Politetrafluor-etilénnel vagy PTFE-vel kezelve. Ez egy vegyi […]

Fagyasztási égés

Néha a fagyasztási égés önhibánkból történik. Nagyszerű pénzmegtakarítási módszer, ha az élelmiszerboltban vásárolt akciós húsokat lefagyasztja későbbre. Ez mindaddig, amíg ki nem húz egy fagyasztott steaket, […]