Fagyasztási égés

Néha a fagyasztási égés önhibánkból történik. Nagyszerű pénzmegtakarítási módszer, ha az élelmiszerboltban vásárolt akciós húsokat lefagyasztja későbbre. Ez mindaddig, amíg ki nem húz egy fagyasztott steaket, […]

Néha a fagyasztási égés önhibánkból történik.

Nagyszerű pénzmegtakarítási módszer, ha az élelmiszerboltban vásárolt akciós húsokat lefagyasztja későbbre. Ez mindaddig, amíg ki nem húz egy fagyasztott steaket, és fel nem fedezi, hogy megégett a fagyasztóban, mert nem volt megfelelően becsomagolva, túl sokáig volt a fagyasztóban, vagy mindkettő. Azonban pici odafigyeléssel ez megelőzhető. Íme, hogyan lehet észrevenni, és mit tehet ellene.

Mi az?

A fagyasztási égés a fagyasztott élelmiszerek felületének kiszáradása a levegő hatására. Az árulkodó jelek fehéres foltok – jégkristályok – magán az ételen. A hús vagy a zöldség elszíneződött vagy foltokban száraznak tűnhet.

Beteg leszek tőle?

Nem. Fagyasztó égés nedvességveszteség. A fagyasztó égés akkor fordul elő, ha nincs elég víz a húsban vagy zöldségben. A fagyasztó égését a víz szublimációja okozza. Az élelmiszerekben lévő fagyott vízrészecskék gázzá alakulnak – kihagyják a folyékony fázist –, és a hús kiszárad. Nincs köze kórokozóhoz és az élelmiszerbiztonsághoz, csak az élelmiszerek minőségéhez. A fagyasztó égés megváltoztatja a húsok állagát és ízét, – mondja ezt szakértőnk, aki a Reformfitt táplálkozási és wellness-oktatója.
A fagyasztó égés megfosztja az élelmiszereket állaguktól és tápértéküktől. Azt javasolja oktatónk, hogy a főzés előtt vagy után vágja le az érintett részeket, attól függően, hogy mennyire égett meg az étel a fagyasztóban.

Vásároljon okosan.

Amit az üzletben vásárol, az olyan csomagolásban van, amelyet úgy terveztek, hogy megakadályozza a fagyasztó égését. A fagyasztott hús átlagosan három-hat hónapig, ideális körülmények között pedig akár egy évig is égésmentes marad a fagyasztóban.
Ennek ellenére ügyeljen a fehéres foltokra vagy a csomagoláson lévő bevágásokra vagy szakadásokra, és válassza ki a legfrissebb lejárati dátumot vagy a legjobb érvényességi dátumot.
A fagyasztott zöldségek esetében, ahol nem látja, mi van benne, nyomja meg a zacskót, hogy érezze, ha az étel szétválik (jó), ha nagy golyóban marad (nem jó).
Ha a dolgok valahogy összeragadnak, az általában azt jelenti, hogy elvesztette a hőmérséklet-szabályozást, így felolvad, újra megfagy, és összetapad.

Otthon

A levegő az ellenség. Ennek megfelelően járjon el. Friss hús esetén érdemes fagyasztás előtti dátummal ellátott zsákokba adagolni. Hasonlóképpen, a fagyasztott zacskók esetében, miután kinyitotta, helyezze át a tartalmát fagyasztózsákokba vagy légmentesen záródó tartályokba. Mindkét esetben szorítsa ki a lehető legtöbb levegőt a tárolóedényből.
A fagyasztójában legalább -18 foknak kell lennie.
Ne tartsa túl sokáig az ételt a fagyasztóban, mert végül elkerülhetetlenül megégnek.

A konyhában is legyen biztonságban.
Rengeteg fontos információ várja itt:
Teflon a szervezetben
Edények, fémek, egészség
Titán edények előnyök és hátrányok

Hasonló
bejegyzések

Újrafelhasznált zsiradék

A kockázatok megértése. Ez a bejegyzés az újramelegített növényi olaj fogyasztás emberre gyakorolt ​​káros hatásait vizsgálja, és célja a közösségünk tudatosságának növelése. Az ismételt melegítésű étolaj […]

Szolanin mérgezés

Szolanin mérgezés kockázata. A konyhai biztonság fogalma túlmutat az edények anyagának kizárólagos figyelembevételén. A felhasznált alapanyagok kémiai és fizikai tulajdonságait is ismerni kell. Jó tudni, hogy […]

Vigyázat a teflonnal

Vigyázat a PTFE/teflon serpenyővel. Az eredeti tapadásmentes termék a Teflon volt, amelyet a DuPont védjegyzett az 1960-as évek elején. Politetrafluor-etilénnel vagy PTFE-vel kezelve. Ez egy vegyi […]