Az élelmiszeripar sötét oldala

Az élelmiszeripar sötét oldala: Amit tudni kell a feldolgozott élelmiszerekről Az élelmiszeripar számos olyan terméket állít elő, amelyek látszólag kényelmesek és ízletesek, de valójában komoly veszélyeket […]

Az élelmiszeripar sötét oldala: Amit tudni kell a feldolgozott élelmiszerekről

Az élelmiszeripar számos olyan terméket állít elő, amelyek látszólag kényelmesek és ízletesek, de valójában komoly veszélyeket rejtenek az egészségünkre nézve. Ebben a cikkben bemutatjuk a feldolgozott élelmiszerek káros hatásait, az ipari hulladékból előállított silány minőségű termékeket, valamint a vegyszerkezelés és a marketinges megtévesztések mögött húzódó igazságot.

Feldolgozott élelmiszerek – Mi a valódi probléma?

A feldolgozott élelmiszerek tápanyagban szegények, miközben tele vannak hozzáadott mesterséges adalékanyagokkal. Ezek az összetevők:

Elhízáshoz vezethetnek.

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhatnak.

Cukorbetegség és rák kialakulását segíthetik elő.

Ezek a termékek sokszor nem természetes alapanyagokból készülnek, hanem mesterséges ízfokozókkal, színezékekkel és tartósítószerekkel manipulált keverékek. Nincs kivitél, gyártó és ár tekintetében sem. Minden feldolgozott termék ipari szemét.

Ipari hulladékból élelmiszer?

Az élelmiszeriparnak egyetlen célja van, a hatalmas profit megszerzése. Sok esetben olyan melléktermékeket használ fel, amelyeket eredetileg emberi fogyasztásra alkalmatlannak minősítettek. Példák:

Húspépek és formázott húsok: Állati maradványokból készült, alacsony tápértékű termékek.

Növényi olajok: Túlfinomított, gyakran transzzsírokat tartalmazó, gyulladást okozó olajok.

Cukorpótlók: Olcsó, mesterséges édesítőszerek, amelyek megzavarhatják az anyagcserét.

Vegyszerekkel kezelt termékek

Az élelmiszerek gyakran olyan vegyszerekkel vannak kezelve, amelyek hosszú távon egészségkárosító hatásúak lehetnek:

Növényvédő szerek: A zöldségek és gyümölcsök maradék vegyszereket tartalmazhatnak.

Tartósítószerek: Nátrium-benzoát, kálium-szorbát – allergiás reakciókat okozhatnak.

Színezékek és ízfokozók: Mononátrium-glutamát (MSG) és mesterséges színezékek, amelyek idegrendszeri problémákat idézhetnek elő.

Nagy átverések és megtévesztések

Az élelmiszeripar gyakran használ marketingfogásokat, amelyek félrevezethetik a fogyasztókat:

„Cukormentes” termékek: Mesterséges édesítőszereket tartalmaznak, amelyek szintén károsak lehetnek.

„Természetes ízesítés”: Gyakran szintetikus vegyületek keverékét takarja.

„Teljes kiőrlésű”: Az ilyen termékek gyakran csak kis mennyiségben tartalmaznak teljes kiőrlésű lisztet.

Mit tehet az egészsége védelmében?

Olvassa el az összetevőlistát! Minél kevesebb, annál jobb.

Válassza a helyi, bio termékeket!

Kerülje a feldolgozott élelmiszereket!

Kertészkedjen, akár kicsiben is.

Főzzön otthon friss alapanyagokból és egyenek együtt a családdal!

Használjon friss fűszernövényeket, gyógynövényeket!

Fogyasszon gyógyteákat! Pl. mongoroka.

Az egészséges életmódhoz vezető út azzal kezdődik, hogy tudatos vásárlóként dönt. Ne hagyja, hogy az élelmiszeripari manipuláció befolyásolja az egészségét!

Hogyan éljünk egészségesebben?
Személyes és online konzultációra foglaljon időpontot űrlapunk kitöltésének segítségével.

Rengeteg hasznos információ várja itt:
Táplálkozás rák esetén.
Reform+ Titán serpenyők.

FILMAJÁNLÓ:

Tényfeltáró film az élelmiszeriparról. Élelmiszer Rt.

Tényfeltáró film a gyorséttermi táplálkozásról. Mc’ dagadsz!

Hasonló
bejegyzések

Újrafelhasznált zsiradék

A kockázatok megértése. Ez a bejegyzés az újramelegített növényi olaj fogyasztás emberre gyakorolt ​​káros hatásait vizsgálja, és célja a közösségünk tudatosságának növelése. Az ismételt melegítésű étolaj […]

Szolanin mérgezés

Szolanin mérgezés kockázata. A konyhai biztonság fogalma túlmutat az edények anyagának kizárólagos figyelembevételén. A felhasznált alapanyagok kémiai és fizikai tulajdonságait is ismerni kell. Jó tudni, hogy […]

Vigyázat a teflonnal

Vigyázat a PTFE/teflon serpenyővel. Az eredeti tapadásmentes termék a Teflon volt, amelyet a DuPont védjegyzett az 1960-as évek elején. Politetrafluor-etilénnel vagy PTFE-vel kezelve. Ez egy vegyi […]